Ovesňáky

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 500 g
Hrozinky 1 hrst
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Ovesné vločky 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk Hera jedlý 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvedené suroviny - citronovou šťávu, cukr, hrozinky, kypřící prášek do pečiva, mouku, ovesné vločky, sůl, tuk a vejce smícháme všechny dohromady a vypracujeme tužší těsto, ze kterého lžičkou tvoříme hrudky.
  2. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 17 minut při 180 stupních.
  3. Můžeme poté pocukrovat a podávat.