Ovesňáky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
500 g |
Hrozinky |
1 hrst |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Ovesné vločky |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk Hera jedlý |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvedené suroviny - citronovou šťávu, cukr, hrozinky, kypřící prášek do pečiva, mouku, ovesné vločky, sůl, tuk a vejce smícháme všechny dohromady a vypracujeme tužší těsto, ze kterého lžičkou tvoříme hrudky.
- Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 17 minut při 180 stupních.
- Můžeme poté pocukrovat a podávat.