Polévka z úhoře

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cukr krupice 30 g
Hřebíček 1 špetka
Hrušky 100 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 100 g
Úhoř říční 400 g
Vývar rybí 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  2. Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.