Polévka z úhoře
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cukr krupice |
30 g |
Hřebíček |
1 špetka |
Hrušky |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
100 g |
Úhoř říční |
400 g |
Vývar rybí |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.