Kuřecí prsa s mandlemi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
800 g |
Mandle |
60 g |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Kuřecí prsa očistíme a osolíme.
- Na 70 g másla zpěníme cibuli, zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Do vývaru vložíme kuřecí prsa a na mírném plameni dusíme doměkka. Maso vyjmeme a držíme na teple.
- V mezičase připravíme ze 40 g másla a mouky světlou jíšku, přilijeme vývar z prsou a alespoň 15 minut povaříme. Ke konci přilijeme smetanu, citronovou šťávu, poté přecedíme. Do hotové omáčky přidáme mandle a spolu s masem necháme prohřát.