Kuřecí prsa s mandlemi

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 800 g
Mandle 60 g
Máslo čerstvé 110 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Kuřecí prsa očistíme a osolíme.
  2. Na 70 g másla zpěníme cibuli, zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Do vývaru vložíme kuřecí prsa a na mírném plameni dusíme doměkka. Maso vyjmeme a držíme na teple.
  3. V mezičase připravíme ze 40 g másla a mouky světlou jíšku, přilijeme vývar z prsou a alespoň 15 minut povaříme. Ke konci přilijeme smetanu, citronovou šťávu, poté přecedíme. Do hotové omáčky přidáme mandle a spolu s masem necháme prohřát.