Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem
Ingredience
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Jasmínový květ |
25 ks |
Limetka |
1 ks |
Papája zralá |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.
- Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.
- Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.