Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem

Ingredience


Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Jasmínový květ 25 ks
Limetka 1 ks
Papája zralá 2 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.
  2. Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.
  3. Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.