Dušená zelenina s vejci

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Cuketa 100 g
Fazolové lusky zelené 100 g
Jogurt bílý 100 g
Květák 300 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 0.5 l
Vývar zeleninový 100 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na pánvi si na oleji osmažíme cibulku. Jakmile nám trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
  2. Pomalu vmícháme do pánve pokrájené růžičky květáku, cuketu a fazolky. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Poté přidáme jogurt, zamícháme a rozdělíme s oloupanými vejci na talíře.