Dušená zelenina s vejci
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
100 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Květák |
300 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
Vývar zeleninový |
100 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na pánvi si na oleji osmažíme cibulku. Jakmile nám trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
- Pomalu vmícháme do pánve pokrájené růžičky květáku, cuketu a fazolky. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Poté přidáme jogurt, zamícháme a rozdělíme s oloupanými vejci na talíře.