Thajský smažený ananas s kokosem
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Cukr třtinový |
4 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
150 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
1 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z ananasu odkrojíme vrchní část, odstraníme kůru, rozkrojíme, vydlabeme dřevnatý střed a dužinu podélně pokrájíme na plátky široké cca 1 cm.
- Ve woku rozpálíme máslo, vložíme ananas a na středním ohni smažíme po každé straně cca 2 minuty dozlatova. Posypeme cukrem, zakápneme limetkovou šťávou a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru.
- V menší pánvi nasucho orestujeme strouhaný kokos do světle hnědé barvy. Ananas rozdělíme do misek, posypeme kokosem, dozdobíme plátky limetek a podáváme s jogurtem.