Thajský smažený ananas s kokosem

Ingredience


Ananas 1 ks
Cukr třtinový 4 polévková lžíce
Jogurt bílý 150 g
Kokos - mletý (Kopra) 1 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ananasu odkrojíme vrchní část, odstraníme kůru, rozkrojíme, vydlabeme dřevnatý střed a dužinu podélně pokrájíme na plátky široké cca 1 cm.
  2. Ve woku rozpálíme máslo, vložíme ananas a na středním ohni smažíme po každé straně cca 2 minuty dozlatova. Posypeme cukrem, zakápneme limetkovou šťávou a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru.
  3. V menší pánvi nasucho orestujeme strouhaný kokos do světle hnědé barvy. Ananas rozdělíme do misek, posypeme kokosem, dozdobíme plátky limetek a podáváme s jogurtem.