Pečená ryba s pikantní náplní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Hroznové víno 200 g
Kambala 1600 g
Olej olivový 2 dl
Ořechy Kešu 100 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Ořechy jemně rozsekáme, petrželovou nať opláchneme a posekáme na jemno. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader.
  2. Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme trochou oleje a dáme na 30 minut odležet do chadu.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme za stálého míchání pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kousky papriky a rozsekané ořechy. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bobule vína. Vše podle chuti opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nádivkou ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
  4. Kambaly poté vložíme do pekáče a pečeme na oleji v předehřáté troubě 45 minut. Během pečení ryby obrátíme, aby byly rovnoměrně opečené z obou stran, podle potřeby podléváme vodou.
  5. Upečené ryby na talíři posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.