Pečená ryba s pikantní náplní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hroznové víno |
200 g |
Kambala |
1600 g |
Olej olivový |
2 dl |
Ořechy Kešu |
100 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Ořechy jemně rozsekáme, petrželovou nať opláchneme a posekáme na jemno. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader.
- Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme trochou oleje a dáme na 30 minut odležet do chadu.
- V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme za stálého míchání pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kousky papriky a rozsekané ořechy. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bobule vína. Vše podle chuti opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nádivkou ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
- Kambaly poté vložíme do pekáče a pečeme na oleji v předehřáté troubě 45 minut. Během pečení ryby obrátíme, aby byly rovnoměrně opečené z obou stran, podle potřeby podléváme vodou.
- Upečené ryby na talíři posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.