Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1670 g
Cibule 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mouka pšeničná hrubá 267 g
Pšeničná krupice 100 g
Sůl 30 g
Tuk 135 g
Vejce slepičí 55 g
Vepřový bok uzený 500 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.
  3. Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.
  4. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.
  5. Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.