Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1670 g |
Cibule |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
267 g |
Pšeničná krupice |
100 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
135 g |
Vejce slepičí |
55 g |
Vepřový bok uzený |
500 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.
- Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.
- Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.
- Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.