Krevety dušené s rajčaty a rýží

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Krevety tygří - loupané 400 g
Masox 1 ks
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Rýži uvaříme v dostatečném množství vody, pak přecedíme přes síto a necháme okapat.
  3. Masox rozpustíme v 0,5 l horké vody a necháme krátce provařit.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidáme uvařenou rýži, nakrájená rajčata, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu. Vše promícháme, vložíme krevety a přikryté pokličkou necháme na mírném ohni 10 minut dusit, dokud nejsou krevety měkké.
  5. Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.