Krevety dušené s rajčaty a rýží
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Masox |
1 ks |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Rýži uvaříme v dostatečném množství vody, pak přecedíme přes síto a necháme okapat.
- Masox rozpustíme v 0,5 l horké vody a necháme krátce provařit.
- V pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidáme uvařenou rýži, nakrájená rajčata, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu. Vše promícháme, vložíme krevety a přikryté pokličkou necháme na mírném ohni 10 minut dusit, dokud nejsou krevety měkké.
- Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.