Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Datle |
100 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Kurkuma |
1 špetka |
Makrela obecná |
4 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
7 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.
- Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
- Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.
- Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.