Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Datle 100 g
Kmín mletý 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Kurkuma 1 špetka
Makrela obecná 4 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.
  2. Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
  4. Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.
  5. Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.