Rýže vařená na arabský způsob

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni.
  3. Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se.
  4. Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd.