Rýže vařená na arabský způsob
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat.
- V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni.
- Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se.
- Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd.