Salát z kořenové zeleniny s pekanovými ořechy
Ingredience
Červená řepa |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Karotka |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Ořechy pekanové |
100 g |
Roketa |
120 g |
Voda pitná |
750 ml |
Med včelí |
10 ml |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
125 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
4 g |
Sýr kozí |
100 g |
Voda pitná |
60 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou řepu dáme do studené vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme 30 minut, než řepa změkne, na posledních 5 minut vaření přidáme karotku. Hotovou zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou, mrkev podélně rozkrojíme, řepu rozpůlíme, nakrájíme na plátky a napícháme na špízové jehly. Také cibuli nakrájíme na silné plátky a napícháme na jehly, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 6-10 minut podle velikosti, průběžně otáčíme. Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme roketu a nasekané pekanové ořechy, jemně promícháme.
- Na dresink s kozím sýrem vložíme do mixéru kozí sýr, ocet, med, olej, horkou vodu, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka. Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.