Salát z kořenové zeleniny s pekanovými ořechy

Ingredience


Červená řepa 200 g
Cibule 1 ks
Karotka 200 g
Olej olivový 30 ml
Ořechy pekanové 100 g
Roketa 120 g
Voda pitná 750 ml
Med včelí 10 ml
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový extra panenský 125 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 4 g
Sýr kozí 100 g
Voda pitná 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou řepu dáme do studené vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme 30 minut, než řepa změkne, na posledních 5 minut vaření přidáme karotku. Hotovou zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou, mrkev podélně rozkrojíme, řepu rozpůlíme, nakrájíme na plátky a napícháme na špízové jehly. Také cibuli nakrájíme na silné plátky a napícháme na jehly, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 6-10 minut podle velikosti, průběžně otáčíme. Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme roketu a nasekané pekanové ořechy, jemně promícháme.
  2. Na dresink s kozím sýrem vložíme do mixéru kozí sýr, ocet, med, olej, horkou vodu, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka. Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.