Rýže s čočkou na cibuli

Ingredience


Cibule 1 ks
Čočka jedlá 50 g
Máslo čerstvé 10 g
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži a čočku důkladně propláchneme v sítu pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. V hluboké větší pánvi na přepuštěném másle nakrájenou cibuli zpěníme, pak přidáme rýži a čočku a mícháme na mírném ohni 3 minuty. Směs zalijeme vařící vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Pánev přiklopíme poklicí a přikryté vaříme 30 minut. Potom pánev odstavíme z ohně, sundáme z ní poklici, překryjeme ji utěrkou a necháme 10 minut stát.
  4. Rýži s čočkou podáváme teplou jako přílohu k rybám a masu.