Rýže s čočkou na cibuli
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
50 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži a čočku důkladně propláchneme v sítu pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- V hluboké větší pánvi na přepuštěném másle nakrájenou cibuli zpěníme, pak přidáme rýži a čočku a mícháme na mírném ohni 3 minuty. Směs zalijeme vařící vodou a za občasného míchání přivedeme k varu. Pánev přiklopíme poklicí a přikryté vaříme 30 minut. Potom pánev odstavíme z ohně, sundáme z ní poklici, překryjeme ji utěrkou a necháme 10 minut stát.
- Rýži s čočkou podáváme teplou jako přílohu k rybám a masu.