Grilovaný rostbíf se salátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 200 g
Hovězí svíčková 800 g
Kapary 40 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rukola 100 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 40 g
Hořčice 20 g
Ocet vinný 10 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 3 g
Voda pitná 30 ml
Zakysaná smetana 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a necháme 8 minut grilovat z každé strany. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
  2. V misce smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a nasekanou pažitku, postupně všleháme teplou vodu, sůl a pepř, až se všechny ingredience propojí.
  3. Na gril rozložíme plátky chleba a ogrilujeme 1 minutu z každé strany. Hotové potřeme česnekem, zakapeme olejem, obložíme pár listy rukoly, kapary a na plátky nakrájeného rostbífu. Přelijeme trochou dresinku.