Grilovaný rostbíf se salátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
200 g |
Hovězí svíčková |
800 g |
Kapary |
40 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rukola |
100 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
40 g |
Hořčice |
20 g |
Ocet vinný |
10 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
3 g |
Voda pitná |
30 ml |
Zakysaná smetana |
60 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a necháme 8 minut grilovat z každé strany. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- V misce smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a nasekanou pažitku, postupně všleháme teplou vodu, sůl a pepř, až se všechny ingredience propojí.
- Na gril rozložíme plátky chleba a ogrilujeme 1 minutu z každé strany. Hotové potřeme česnekem, zakapeme olejem, obložíme pár listy rukoly, kapary a na plátky nakrájeného rostbífu. Přelijeme trochou dresinku.