Rýže s cizrnou a cibulkami
Ingredience
Cibulka jarní |
12 ks |
Cizrna |
50 g |
Hovězí vývar základní |
6 dl |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
- Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.
- V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.
- Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.
- Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.