Rýže s cizrnou a cibulkami

Ingredience


Cibulka jarní 12 ks
Cizrna 50 g
Hovězí vývar základní 6 dl
Máslo čerstvé 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
  2. Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.
  3. V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.
  4. Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.
  5. Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.