Závitky z mořského jazyka v paprikové omáčce

Ingredience


Cukr krupice 1 g
Fazolové lusky zelené 120 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mořský jazyk 120 g
Mrkev kořen 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 325 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si nakrájíme omytou a oloupanou mrkev na tenká stébla na šířku mořských filetů. Fazolky nakrájíme stejně.
  2. Připravíme si parní hrnec a uvaříme v něm vodu do varu. Na pařák položíme čerstvé, očištěné zelené fazolky a vaříme je v páře asi 2 minuty. Přidáme k nim mrkev a vaříme asi 6 minut, dokud není zelenina měkká a křehká, ne rozvařená. Poté odstavíme ze sporáku.
  3. Rybí filety z mořského jazyka dáme svisle na prkénko, osušíme, polijeme lžící oleje s pepřem a solí, na spodní část každého filetu dáme uvařené mrkve a fazolky, filet zezdola zavineme a sepneme párátky. Takto připravíme i další závitky.
  4. Zbylý olej rozehřejeme s máslem na velké pánvi a pod pokličkou na něm opékáme 5-6 minut závitky po každé straně dozlatova.
  5. Hotové závitky položíme vedle na talíř, uchováváme je v teple. Do prázdné pánve vlijeme smetanu s paprikou a cukrem. Za stálého míchání při středně vysokém žáru vaříme omáčku do zhoustnutí asi 6 minut. Do takto uvařené omáčky můžeme přidat na drobno nasekanou omytou čerstvou opepřenou a osolenou pažitku.
  6. Závitky sevírujeme na nahřátém talíři teplé, přelité paprikovou omáčkou.