Grilovaný rostbíf s ořechovým dipem
Ingredience
Hovězí svíčková |
800 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rukola |
200 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
30 g |
Česnek |
1 stroužek |
Kapary |
20 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
1.2 dl |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilujeme 8 minut z každé strany. Potom zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
- Do mixéru vložíme ořechy, nakládané okurky, prolisovaný česnek, kapary, petrželovou nať, sůl, pepř a olej a vše rozmixujeme dohladka.
- Maso vybalíme z alobalu, nakrájíme na slabé plátky a rozložíme na talíře. Ozdobíme listy rukoly a přelijeme ořechovým dipem.