Rybízový koláč s pekanovými oříšky

Ingredience


Banány 4 ks
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Maliny 125 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy pekanové 150 g
Rybíz červený 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmixujeme ořechy. Lžíci mletých ořechů, prášek do pečiva a mouku vložíme do mísy, zpracujeme máslo, vznikne drobenka.
  2. Polovinu dáme stranou na horní vrstvu koláče. Ke zbytku drobenky přilijeme 4 lžíce studené vody, smícháme na tuhé těsto. Zakryté uložíme na 30 minut do lednice.
  3. Na 200 stupňů předehřejeme troubu, dortovou formu vymažeme máslem, těsto rozválíme na pomoučněném válu a vložíme do formy. Na těsto položíme pečicí papír a pečeme 15 minut. Poté odstraníme papír a pečeme ještě 5 minut.
  4. Na plátky nakrájíme banány, přidáme polovinu cukru, promícháme se zbylým ovocem - malinami a rybízem. Rozdělíme na korpus, drobenku, kterou jsme si dali stranou, promícháme se zbylým cukrem a s mletými pekanovými ořechy, směs nasypeme na ovoce.
  5. Pečeme 15 minut, poté pečeme na 175 stupňů. Poté pečeme dalších 20 minut, dokud není horní strana upečená.
  6. Necháme vychladnout a podáváme.