Arabské lívance s ořechy

Arabské lívance s ořechy - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Droždí sušené 2 polévková lžíce
Krupička dětská 50 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Olej rostlinný 2 dl
Ořechy vlašské 15 g
Rozinky tmavé 5 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Soda jedlá 3 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce si nejprve připravíme kvásek. Rozmíchané droždí, cukr a vodu necháme kynout na teplém místě 10 - 15 minut. V míse smícháme mouku, dětskou krupičku, jedlou sodu a 2,5 dl vody, vytvoříme hladké těsto, do něj zapracujeme vykynutý kvásek. Těsto musí být husté, ale zároveň tekuté.
  2. Lívance pečeme v lívanečníku nebo na pánvi bez oleje po jedné straně, poté je vyndáme na talíř. Na neopečenou stranu umístíme náplň, připravenou smícháním jemně nasekaných ořechů, moučkového cukru, rozinek a skořice. Lívanec s náplní přeložíme a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji.
  3. Podáváme teplé, pokapané medem.