Arabské lívance s ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Droždí sušené |
2 polévková lžíce |
Krupička dětská |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
Ořechy vlašské |
15 g |
Rozinky tmavé |
5 g |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Soda jedlá |
3 kávová lžička |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V misce si nejprve připravíme kvásek. Rozmíchané droždí, cukr a vodu necháme kynout na teplém místě 10 - 15 minut. V míse smícháme mouku, dětskou krupičku, jedlou sodu a 2,5 dl vody, vytvoříme hladké těsto, do něj zapracujeme vykynutý kvásek. Těsto musí být husté, ale zároveň tekuté.
- Lívance pečeme v lívanečníku nebo na pánvi bez oleje po jedné straně, poté je vyndáme na talíř. Na neopečenou stranu umístíme náplň, připravenou smícháním jemně nasekaných ořechů, moučkového cukru, rozinek a skořice. Lívanec s náplní přeložíme a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji.
- Podáváme teplé, pokapané medem.