Smažené kardamonové rohlíčky

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Kardamom 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.2 l
Mouka pšeničná hladká 400 g
Olej rostlinný 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci svaříme mléko a necháme ho vychladnout. Máslo rozpustíme v hrnku na mírném ohni.
  2. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a kardamonem, vlijeme mléko, rozpuštěné máslo a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme 5 - 7 cm dlouhé rohlíčky.
  3. V pánvi rozpálíme tuk a na něm rohlíčky smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný olej a obalíme v moučkovém cukru.
  4. Podáváme teplé i studené.