Smažené kardamonové rohlíčky
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Kardamom |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.2 l |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- V hrnci svaříme mléko a necháme ho vychladnout. Máslo rozpustíme v hrnku na mírném ohni.
- V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a kardamonem, vlijeme mléko, rozpuštěné máslo a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme 5 - 7 cm dlouhé rohlíčky.
- V pánvi rozpálíme tuk a na něm rohlíčky smažíme po obou stranách do zlatova. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný olej a obalíme v moučkovém cukru.
- Podáváme teplé i studené.