Mango s jahodovým sorbetem
Ingredience
Cukr třtinový |
40 g |
Mango |
3 ks |
Citronová kůra |
20 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr krupice |
125 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Rum bílý |
80 ml |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.
- Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.
- Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.