Rajčatový pohár
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Krabí maso konzervované |
100 g |
Omáčka Hot Salsa |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
430 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Rajčatová šťáva |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Konzervovaná rajčata scedíme do misky, šťávu zachytíme. K rajčatům přidáme 2-3 lžíce rajčatové šťávy a rozmixujeme je. Petrželku, kopr a čerstvou bazalku omyjeme, vodu setřepeme. Polovinu petrželky a kopr velmi drobně nakrájíme. Druhou polovinu petrželky s bazalkou odložíme na ozdobu.
- Rajčata dochutíme 2 lžícemi pikantní omáčky Hot Salsa, 2 špetkami soli, 2 špetkami pepře, 1-2 lžičkami cukru, 1 lžičkou citrónové kůry, petrželkou a vše znovu rozmixujeme. Poté do rajčatového pyré zašleháme zakysanou smetanu. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- Rajčatové pyré dáme do pohárů, na povrch položíme maso z krabů, doprostřed nastříkáme kopeček šlehačky, do které jsme přimíchali pažitku, poháry ozdobíme snítkami petrželky s bazalkou a servírujeme.