Rajčatový pohár

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Krabí maso konzervované 100 g
Omáčka Hot Salsa 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 430 g
Smetana 16% (pochoutková) 4 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Rajčatová šťáva 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Konzervovaná rajčata scedíme do misky, šťávu zachytíme. K rajčatům přidáme 2-3 lžíce rajčatové šťávy a rozmixujeme je. Petrželku, kopr a čerstvou bazalku omyjeme, vodu setřepeme. Polovinu petrželky a kopr velmi drobně nakrájíme. Druhou polovinu petrželky s bazalkou odložíme na ozdobu.
  2. Rajčata dochutíme 2 lžícemi pikantní omáčky Hot Salsa, 2 špetkami soli, 2 špetkami pepře, 1-2 lžičkami cukru, 1 lžičkou citrónové kůry, petrželkou a vše znovu rozmixujeme. Poté do rajčatového pyré zašleháme zakysanou smetanu. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
  3. Rajčatové pyré dáme do pohárů, na povrch položíme maso z krabů, doprostřed nastříkáme kopeček šlehačky, do které jsme přimíchali pažitku, poháry ozdobíme snítkami petrželky s bazalkou a servírujeme.