Vafle s vekou

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 40 g
Med včelí 200 g
Mléko polotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Veka 15 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do misky spolu s kypřicím práškem, přidáme sůl, cukr, celé vejce, zahřáté máslo, nakonec vlijeme mléko a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou přiklopíme a necháme 5 minut odpočívat.
  2. Vaflovou formu důkladně potřeme olejem, zahřejeme ji, krajíce veky namáčíme do připraveného těsta, pokládáme je do rozehřáté vaflové formy, kde je opečeme do zlatova. V opékání pokračujem, dokud máme těsto. Připravené vafle udržujeme do podávání teplé.
  3. Podle porci pokládáme vafle na talíře, polijeme teplým medem a hned podáváme.