Vafle s vekou
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
200 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Veka |
15 krajíc |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mouku prosejeme do misky spolu s kypřicím práškem, přidáme sůl, cukr, celé vejce, zahřáté máslo, nakonec vlijeme mléko a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou přiklopíme a necháme 5 minut odpočívat.
- Vaflovou formu důkladně potřeme olejem, zahřejeme ji, krajíce veky namáčíme do připraveného těsta, pokládáme je do rozehřáté vaflové formy, kde je opečeme do zlatova. V opékání pokračujem, dokud máme těsto. Připravené vafle udržujeme do podávání teplé.
- Podle porci pokládáme vafle na talíře, polijeme teplým medem a hned podáváme.