Máslové pizzy z celozrnné mouky

Ingredience


Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná celozrnná 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Kukuřice cukrová 400 g
Paprika oranžová 2 ks
Rajčata 150 g
Hříbky čerstvé 400 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Kečup 1 dl
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Mouku promícháme se solí a pokrájeným měkkým máslem. Postupně přiléváme vodu a těsto vypracujeme tak, že bude hladké a vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.
  2. Mezitím očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, osušíme je, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na proužky. Šalotku očistíme, rozkrojíme na poloviny a krájíme ji na tenké nudličky (půlměsíčky). Konzervovanou cukrovou kukuřici scedíme, necháme okapat, sherry rajčata omyjeme a přepůlíme.
  3. Připravíme si kečupovou směs na potření. Do misky dáme sladký kečup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, v pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hříbky do zlatova. Osolíme je (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a pepřem.
  4. Na pomoučněném válu si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uhněteme bochánek ty rozválíme na kulaté placky o síle přibližně 5 mm.
  5. Placky dáme na plech, potřený slunečnicovým olejem. Placky pomažeme kečupovou směsí, obložíme připravenou zeleninou a houbami.
  6. Pizzy dáme péct do trouby, předehřáté na 190° - 200°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.