Máslové pizzy z celozrnné mouky
Ingredience
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Kukuřice cukrová |
400 g |
Paprika oranžová |
2 ks |
Rajčata |
150 g |
Hříbky čerstvé |
400 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Kečup |
1 dl |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy prosejeme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Mouku promícháme se solí a pokrájeným měkkým máslem. Postupně přiléváme vodu a těsto vypracujeme tak, že bude hladké a vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout.
- Mezitím očistíme a omyjeme čerstvé hříbky, osušíme je, nakrájíme na plátky. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na proužky. Šalotku očistíme, rozkrojíme na poloviny a krájíme ji na tenké nudličky (půlměsíčky). Konzervovanou cukrovou kukuřici scedíme, necháme okapat, sherry rajčata omyjeme a přepůlíme.
- Připravíme si kečupovou směs na potření. Do misky dáme sladký kečup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, v pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm orestujeme hříbky do zlatova. Osolíme je (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a pepřem.
- Na pomoučněném válu si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uhněteme bochánek ty rozválíme na kulaté placky o síle přibližně 5 mm.
- Placky dáme na plech, potřený slunečnicovým olejem. Placky pomažeme kečupovou směsí, obložíme připravenou zeleninou a houbami.
- Pizzy dáme péct do trouby, předehřáté na 190° - 200°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut.