Štika na paprice a cibuli
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Štika obecná |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce štiky osolíme, poprášíme mletou paprikou a pokapeme octem. Necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.
- Potom porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou.
- Opečené porce štiky upravíme na talíře, posypeme cibulí a přelijeme máslem.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.