Štika na paprice a cibuli

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Štika obecná 600 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce štiky osolíme, poprášíme mletou paprikou a pokapeme octem. Necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.
  2. Potom porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou.
  4. Opečené porce štiky upravíme na talíře, posypeme cibulí a přelijeme máslem.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.