Piškotová dobrůtka

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr skořicový 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 600 ml
Mouka polohrubá 340 g
Olej stolní 5 polévková lžíce
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Rybíz černý 500 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Zakysaná smetana 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
  2. Vmícháme sníh z bílků.
  3. Dle návodu uvaříme pudink.
  4. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
  5. Pečeme při 180 stupních 30 minut.
  6. Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.