Piškotová dobrůtka
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mouka polohrubá |
340 g |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Rybíz černý |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
300 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
- Vmícháme sníh z bílků.
- Dle návodu uvaříme pudink.
- Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
- Pečeme při 180 stupních 30 minut.
- Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.