Zapékaná hlavatka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
3 ks |
Hlavatka |
600 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme.
- Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem.