Zapékaná hlavatka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 3 ks
Hlavatka 600 g
Olej rostlinný 150 ml
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme.
  2. Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut.
  4. Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem.