Cejn na bílém víně

Ingredience


Cejn velký 600 g
Celer - nať 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut.
  2. Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.
  3. Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.