Cejn na bílém víně
Ingredience
Cejn velký |
600 g |
Celer - nať |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut.
- Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.
- Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.