Penne se zeleným chřestem

Ingredience


Chilli paprička 0.25 ks
Chřest zelený 500 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pažitka 0.5 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Těstoviny Penne 300 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  2. Omyjeme chřest, spodní část oloupeme a nakrájíme na šikmé proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Šunku pokrájíme na nudličky.
  3. Připravíme si velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, přidáme cibuli a šunku a osmahneme. Na pánev přidáme chřest a sušenou chilli papričku, promícháme a vše osmažíme. Pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  4. Na pánev k zelenině přidáme smetanu a rajčatový protlak, vše promícháme a trochu povaříme do zhoustnutí. Ve chvíli, kdy omáčka získá krémovou konzistenci, přidáme těstoviny, dochutíme solí a pepřem a vše opatrně promícháme. Znova krátce prohřejeme a posypeme pažitkou. Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a teplé podáváme.