Penne se zeleným chřestem
Ingredience
Chilli paprička |
0.25 ks |
Chřest zelený |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pažitka |
0.5 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Těstoviny Penne |
300 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Omyjeme chřest, spodní část oloupeme a nakrájíme na šikmé proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Šunku pokrájíme na nudličky.
- Připravíme si velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, přidáme cibuli a šunku a osmahneme. Na pánev přidáme chřest a sušenou chilli papričku, promícháme a vše osmažíme. Pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- Na pánev k zelenině přidáme smetanu a rajčatový protlak, vše promícháme a trochu povaříme do zhoustnutí. Ve chvíli, kdy omáčka získá krémovou konzistenci, přidáme těstoviny, dochutíme solí a pepřem a vše opatrně promícháme. Znova krátce prohřejeme a posypeme pažitkou. Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a teplé podáváme.