Vafle se sýrem a kečupem
Ingredience
Kečup ostrý |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo v malé skleněné nádobce vložíme do mikrovlnné trouby, rozpustíme a necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem, přisypeme sůl, jedno vejce, vlijeme připravené rozpuštěné máslo, dolijeme mléko a suroviny vyšleháme na hladké těsto. Do něj přimícháme 60 g jemně nastrouhaného sýra, přikryté necháme 5 minut odpočinout.
- Vaflovou formu mírně potřeme olejem, nalijeme přiměřené množství těsta a vafli opečeme do zlatova. Pečeme, dokud nedojde těsto.
- Vafle naaranžujeme na talíře podle chuti, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.