Vafle se sýrem a kečupem

Ingredience


Kečup ostrý 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej slunečnicový 1 dl
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo v malé skleněné nádobce vložíme do mikrovlnné trouby, rozpustíme a necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem, přisypeme sůl, jedno vejce, vlijeme připravené rozpuštěné máslo, dolijeme mléko a suroviny vyšleháme na hladké těsto. Do něj přimícháme 60 g jemně nastrouhaného sýra, přikryté necháme 5 minut odpočinout.
  2. Vaflovou formu mírně potřeme olejem, nalijeme přiměřené množství těsta a vafli opečeme do zlatova. Pečeme, dokud nedojde těsto.
  3. Vafle naaranžujeme na talíře podle chuti, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.