Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou
Ingredience
Brokolice |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Sýr tavený labužník se šunkou a zeleninou |
100 g |
Tagliatelle |
300 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Brokolici omyjeme a očistíme. Rozdělíme ji na menší růžičky. Silnější stonky oloupeme a nakrájíme je na kostičky.
- V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, do kterého přidáme brokolicové růžičky a asi 4 minuty je povaříme. Poté brokolici scedíme, vývar nevyléváme.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, brokolicové růžičky a osmahneme. Podlijeme 500 ml vývaru a přikryté pokličkou povaříme 8 minut.
- Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ve vývaru brokolici na pyré. Do omáčky přimícháme tavený sýr a 30 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme a přidáme stopky brokolice, ještě jednou necháme projít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem a zbylým parmezánem.