Pikantní makarony s italskými bylinkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Hroznová šťáva |
5 polévková lžíce |
Italské bylinky |
2 polévková lžíce |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Smetana zakysaná 14% |
3 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Opláchneme a nakrájíme na kostičky.
- Makarony uvaříme na skus ve vodě s půl lžičkou soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Oloupeme česnek a cibuli a obojí nakrájíme nadrobno. Italské bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme arašídový a chilli olej. Přidáme bylinky, cibuli, česnek a chilli papričku a smažíme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté přidáme rajčata i se šťávou a dochutíme zbylou solí a cayenským pepřem.
- Na pánev přilijeme zeleninový vývar, hroznovou šťávu a jablečný ocet. Vše promícháme, přidáme kapary a na mírném ohni podusíme asi 10 minut.
- Na závěr omáčku zjemníme kysanou smetanou a podle chuti dochutíme chilli omáčkou. Uvařené makarony upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.