Zapečená telecí játra s jablky
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Jablka |
250 g |
Játra telecí |
800 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce.
- Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme.
- Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme.