Zapečená telecí játra s jablky

Ingredience


Cibule 3 ks
Jablka 250 g
Játra telecí 800 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce.
  2. Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme.
  3. Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme.