Jelení guláš na slanině

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 360 g
Cibule 200 g
Citronová kůra 10 g
Jelení maso 1000 g
Kmín celý 3 g
Majoránka 4 g
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 60 g
Slanina vepřová 250 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odřežeme všechny šlachy a blány, maso nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na drobné kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, citronovou kůru nastrouháme najemno.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, okmínujeme, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme.
  3. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme moukou, smícháme s tukem, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, ochutíme česnekem, citronovou kůrou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Hustotu guláše regulujeme vodou, nakonec ovoníme majoránkou.
  4. Vedle v pánvi rozškvaříme slaninu a nalijeme do hrnce. Provaříme a odstavíme.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem.