Jelení guláš na slanině
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
360 g |
Cibule |
200 g |
Citronová kůra |
10 g |
Jelení maso |
1000 g |
Kmín celý |
3 g |
Majoránka |
4 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Slanina vepřová |
250 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z masa odřežeme všechny šlachy a blány, maso nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na drobné kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, citronovou kůru nastrouháme najemno.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, okmínujeme, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme.
- Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme moukou, smícháme s tukem, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, ochutíme česnekem, citronovou kůrou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Hustotu guláše regulujeme vodou, nakonec ovoníme majoránkou.
- Vedle v pánvi rozškvaříme slaninu a nalijeme do hrnce. Provaříme a odstavíme.
- Podáváme s čerstvým chlebem.