Roláda z matjesů na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule červená 2 ks
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Matjesy - filet 8 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Ocet vinný červený 0.1 l
Okurky nakládané 8 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 0.15 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpůlíme podélně matjesy a malé okurky. Do každého matjesa zabalíme okurku a upevníme párátkem. Do pekáče dáme závitky vedle sebe. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky a rozdělíme ji na závitky.
  2. Do hrnce dáme sůl, pepř, hořčičná semínka, přidáme bobkový list, nové koření, ocet, červené víno a med. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Nakonec necháme vývar stát 10 minut, přelijeme jím závitky a nádobu zakryjeme víkem.
  3. Dáme chladit do lednice na 12 hodin. Poté podáváme.