Roláda z matjesů na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Matjesy - filet |
8 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Ocet vinný červený |
0.1 l |
Okurky nakládané |
8 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
0.15 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpůlíme podélně matjesy a malé okurky. Do každého matjesa zabalíme okurku a upevníme párátkem. Do pekáče dáme závitky vedle sebe. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky a rozdělíme ji na závitky.
- Do hrnce dáme sůl, pepř, hořčičná semínka, přidáme bobkový list, nové koření, ocet, červené víno a med. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Nakonec necháme vývar stát 10 minut, přelijeme jím závitky a nádobu zakryjeme víkem.
- Dáme chladit do lednice na 12 hodin. Poté podáváme.