Jahodové špízy s čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Jahody zahradní |
400 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
175 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Tresť vanilková |
2 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V horké vodní lázni smícháme v míse smetanu, nadrobenou čokoládu a máslo, mícháme, až je čokoláda rozpuštěná a spojená s ostatními surovinami.
- Jahody napícháme na špejle, obalíme v moučkovém cukru, pokapeme vanilkovou trestí a dáme na gril na 2 minuty s otáčením opéct. Když jahody začnou syčet a měknout, položíme špíz na talíř a ozdobně bohatě přelijeme čokoládovou polevou. Necháme lehce zatuhnout a podáváme s kopečkem šlehačky.