Jahodové špízy s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr moučkový 100 g
Jahody zahradní 400 g
Máslo čerstvé 15 g
Smetana 16% (pochoutková) 175 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Tresť vanilková 2 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V horké vodní lázni smícháme v míse smetanu, nadrobenou čokoládu a máslo, mícháme, až je čokoláda rozpuštěná a spojená s ostatními surovinami.
  2. Jahody napícháme na špejle, obalíme v moučkovém cukru, pokapeme vanilkovou trestí a dáme na gril na 2 minuty s otáčením opéct. Když jahody začnou syčet a měknout, položíme špíz na talíř a ozdobně bohatě přelijeme čokoládovou polevou. Necháme lehce zatuhnout a podáváme s kopečkem šlehačky.