Moravské uzené na smetaně
Ingredience
Cibule |
200 g |
Divoké koření celé |
2 g |
Moravské uzené maso |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.
- Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.
- Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.
- Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.
- Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.