Moravské uzené na smetaně

Ingredience


Cibule 200 g
Divoké koření celé 2 g
Moravské uzené maso 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.
  2. Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.
  3. Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.
  4. Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.
  5. Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.