Pomazánka z matjesů
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Matjesy - filet |
400 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Ředkvička |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Matjesové filety nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme ji s rybou do misky.
- Jablko oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jadřinec. Nakrájíme na plátky a přidáme k rybě, podlijeme citronovou šťávou a smetanou. Osolíme, opepříme a promícháme.
- Kopr omyjeme a nasekáme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, vmícháme s koprem do pomazánky. Podáváme studenou.