Pomazánka z matjesů

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Matjesy - filet 400 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Ředkvička 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Matjesové filety nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme ji s rybou do misky.
  2. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jadřinec. Nakrájíme na plátky a přidáme k rybě, podlijeme citronovou šťávou a smetanou. Osolíme, opepříme a promícháme.
  3. Kopr omyjeme a nasekáme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, vmícháme s koprem do pomazánky. Podáváme studenou.