Roláda z mořské tresky a lososa
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cuketa |
100 g |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Losos - filety |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Šalotka |
3 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut.
- Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
- Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty.
- Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly.
- Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená.
- Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty.
- Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii.
- Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme.
- Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.