Roláda z mořské tresky a lososa

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cuketa 100 g
Filé z aljašské tresky 600 g
Losos - filety 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
Šalotka 3 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut.
  2. Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.
  3. Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty.
  4. Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly.
  5. Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená.
  6. Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty.
  7. Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii.
  8. Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme.
  9. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.