Pečený cejn se zeleninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory vařené ve slupce 500 g
Cejn velký 600 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce cejna na hřbetní straně nařízneme a do zářezů vsuneme kousky slaniny. Maso osolíme, posypeme mletou paprikou a necháme chvíli odpočinout.
  2. Pekáček vymažeme částí másla a urovnáme do něj oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory. Na brambory rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Vše osolíme a navrch položíme porce cejna. Poklademe vločkami másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 mint.
  3. Potom pokrm zalijeme rozmíchanou smetanou a pečeme dalších 10 minut.
  4. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.