Pečený cejn se zeleninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Cejn velký |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce cejna na hřbetní straně nařízneme a do zářezů vsuneme kousky slaniny. Maso osolíme, posypeme mletou paprikou a necháme chvíli odpočinout.
- Pekáček vymažeme částí másla a urovnáme do něj oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory. Na brambory rozložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Vše osolíme a navrch položíme porce cejna. Poklademe vločkami másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 mint.
- Potom pokrm zalijeme rozmíchanou smetanou a pečeme dalších 10 minut.
- Můžeme podávat se zeleninovým salátem.