Úhoř dušený s čerstvými bylinkami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
Libeček 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Máta 1 kávová lžička
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Šťovík 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 800 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Přidáme omyté, nasekané bylinky, máslo a dusíme asi 10 minut.
  2. Potom úhoře zalijeme vínem a vodou tak, aby porce byly pod hladinou. Podusíme ještě 10 minut a potom měkké maso vyjmeme.
  3. Do procezeného vývaru vmícháme citronovou šťávu a žloutky. Mícháme do zhoustnutí omáčky.
  4. Porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladnout. Podáváme obložené omytými rajčaty a nakrájenou salátovou okurkou.