Úhoř dušený s čerstvými bylinkami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Máta |
1 kávová lžička |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Šťovík |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
800 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Přidáme omyté, nasekané bylinky, máslo a dusíme asi 10 minut.
- Potom úhoře zalijeme vínem a vodou tak, aby porce byly pod hladinou. Podusíme ještě 10 minut a potom měkké maso vyjmeme.
- Do procezeného vývaru vmícháme citronovou šťávu a žloutky. Mícháme do zhoustnutí omáčky.
- Porce úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladnout. Podáváme obložené omytými rajčaty a nakrájenou salátovou okurkou.