Sýrové řezy pro gurmány

Ingredience


Chléb toastový 12 plátek
Džem jahodový 5 polévková lžíce
Fenykl čerstvý 3 polévková lžíce
Jahody zahradní 8 ks
Řeřicha 3 polévková lžíce
Sýr Čedar 4 plátek
Sýr Eidam cihla 40% 4 plátek
Hellmann's Majonéza originál 4 polévková lžíce
Pepř citronový 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr Almette 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.
  2. Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.
  3. Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).
  4. Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.
  5. Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.