Sýrové řezy pro gurmány
Ingredience
Chléb toastový |
12 plátek |
Džem jahodový |
5 polévková lžíce |
Fenykl čerstvý |
3 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
8 ks |
Řeřicha |
3 polévková lžíce |
Sýr Čedar |
4 plátek |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 plátek |
Hellmann's Majonéza originál |
4 polévková lžíce |
Pepř citronový |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Almette |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Větší jahody i se zeleným okvětím omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Nať z čerstvého fenyklu a řeřichu omyjeme. Nať fenyklu pokrájíme a řeřichu jen natrháme.
- Připravíme lehký krém: do misky dáme majonézu Hellmans, smetanový sýr Almette, 2 špetky soli, citrónový pepř a vše vyšleháme.
- Z 12 plátků toastového chleba odřežeme kůrku. 4 plátky potřeme 1/2 krému. Na každý plátek položíme plátek sýru (Eidam), potřeme je polovinou jahodového džemu, posypeme řeřichou a zakryjeme dalšími plátky sýru (Čedar).
- Takto připravené plátky chleba zakryjeme dalšími plátky chleba a postup zopakujeme. Jen místo řeřichy použijeme fenyklovou nať.
- Každý sendvič rozkrájíme na 4 stejné díly, každý ozdobíme polovinou jahody, propíchneme párátkem a servírujeme.