Uzená polévka ze pstruha

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pstruh uzený 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stáhneme ze pstruhů kůži, vyndáme páteř s kostmi a maso dáme stranou. Kůži i kosti uschováme.
  2. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Dáme ji do hrnce s rybími kostmi a kůží, přidáme 1,5l vody a přivedeme k varu. Vaříme 35 minut, poté přecedíme přes síto.
  3. Umixujeme z rybího filé a smetany pyré. Dáme do hrnce s čistým rybím vývarem a povaříme.
  4. Rozkvedláme žloutky s 2 lžícemi vývaru a vmícháme do polévky. Osolíme, opepříme, piřdáme worcestrovou omáčku, citronovou šťávu a podáváme.