Uzená polévka ze pstruha
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pstruh uzený |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stáhneme ze pstruhů kůži, vyndáme páteř s kostmi a maso dáme stranou. Kůži i kosti uschováme.
- Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Dáme ji do hrnce s rybími kostmi a kůží, přidáme 1,5l vody a přivedeme k varu. Vaříme 35 minut, poté přecedíme přes síto.
- Umixujeme z rybího filé a smetany pyré. Dáme do hrnce s čistým rybím vývarem a povaříme.
- Rozkvedláme žloutky s 2 lžícemi vývaru a vmícháme do polévky. Osolíme, opepříme, piřdáme worcestrovou omáčku, citronovou šťávu a podáváme.