Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Kokosové mléko 350 ml
Maliny 1 polévková lžíce
Máta 1 kávová lžička
Rýže jasmínová 75 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Voda pitná 175 ml
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Maliny 75 g
Rybíz černý 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.
  2. Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.
  3. Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.
  4. Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.