Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Kokosové mléko |
350 ml |
Maliny |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 kávová lžička |
Rýže jasmínová |
75 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Voda pitná |
175 ml |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Maliny |
75 g |
Rybíz černý |
75 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.
- Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.
- Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.
- Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.