Polévka ze směsi ryb
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Mořský jazyk |
350 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř bílý |
1 polévková lžíce |
Platýz - filety |
300 g |
Pórek |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska skvrnitá |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.
- Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.
- Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
- Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.