Polévka ze směsi ryb

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Mořský jazyk 350 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř bílý 1 polévková lžíce
Platýz - filety 300 g
Pórek 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Treska skvrnitá 350 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.
  2. Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.
  3. Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
  4. Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.