Okouníková polévka
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
250 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Okouník mořský |
500 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pórek |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka.
- Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut.
- Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou.
- Podáváme ozdobené nasekaným koprem.