Okouníková polévka

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 250 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Okouník mořský 500 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pórek 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka.
  2. Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut.
  3. Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou.
  4. Podáváme ozdobené nasekaným koprem.