Zeleninová treska

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Olej kukuřičný 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podélně rozkrojíme pórek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme a nasekáme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme, odstraníme jadérka a stopky a dužinu nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, mrkev a pórek 10 minut. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu.
  3. Na malé kousky nakrájíme rybu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Olej rozehřejeme v pánvi a rybu pečeme 3 minuty z obou stran. Posypeme ji mletou paprikou a vmícháme do zeleniny.
  4. Hotový pokrm posypeme petrželkou.