Zeleninová treska
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej kukuřičný |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podélně rozkrojíme pórek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme a nasekáme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme, odstraníme jadérka a stopky a dužinu nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, mrkev a pórek 10 minut. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu.
- Na malé kousky nakrájíme rybu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Olej rozehřejeme v pánvi a rybu pečeme 3 minuty z obou stran. Posypeme ji mletou paprikou a vmícháme do zeleniny.
- Hotový pokrm posypeme petrželkou.