Cibule ve smetanové omáčce

Ingredience


Cibule 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.
  2. Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.
  3. V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.
  4. Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.