Cibule ve smetanové omáčce
Ingredience
Cibule |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.
- Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.
- V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.
- Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.