Carpaccio po italsku

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 1 ks
Hovězí svíčková 220 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olivy nakládané 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Provolone 100 g
Žampiony čerstvé 150 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř citronový 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.
  2. Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).
  3. Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.
  4. Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
  5. V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.
  6. Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.