Carpaccio po italsku
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hovězí svíčková |
220 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Provolone |
100 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř citronový |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.
- Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).
- Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.
- Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
- V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.
- Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.