Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
220 g |
Kečup |
1 kávová lžička |
Mandle plátky |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř citronový |
3 špetka |
Rukola |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
3 špetka |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Žampiony čerstvé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.
- Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.
- Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.