Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Hovězí svíčková 220 g
Kečup 1 kávová lžička
Mandle plátky 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř citronový 3 špetka
Rukola 2 polévková lžíce
Sůl mořská 3 špetka
Sýr Gouda 45% 100 g
Žampiony čerstvé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.
  2. Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.
  3. Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.